Ρίγανη

Ένα από τα πιο θρεπτικά και αγαπημένα μπαχαρικά στην Ελλάδα είναι η ρίγανη. Η συλλογή της ξεκινάει από τα μέσα Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. 


Δένεται σε ματσάκια για να αποξηρανθεί υπό σκιά για να κρατήσει όλο της το άρωμα και το καταπράσινο της χρώμα. Καθαρή το κατά δύναμιν από τα αγριόχορτα όπου αντιμετωπίζονται στο χωράφι με την βοήθεια χορτοκοπτικού μηχανήματος και όχι με χημικά ζιζανιοκτόνα. 







Καλλιεργείται σε υψόμετρο 600μ. και ως ανθεκτική καλλιέργεια που είναι δεν ραντίζετε με χημικά εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα.

 Αφού πλέον αποξηρανθεί, θα θρυμματιστεί και θα περαστεί από 3 κόσκινα. 










 
Τελικό προϊόν στον πάγκο της λαϊκής.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις